Coming Home

For a family coming back to a place filled with memories, we had to strike a balance between respectfully celebrating nostalgia and optimistically inserting some new. We wanted the site and the occupants to feel rejuvenated in a new, bright space filled with life; while embracing the history and beauty of graceful ageing.

Apertures

In a ground floor unit of the conserved art deco estate Tiong Bahru, this project was designed to balance daylight and privacy while harmonising old and new. Each window becomes an aperture whose transparency is fine-tuned via both the angle of the pivot screens and the alignment of its two layers

Starting A Garden

We wanted to bring out the homeowners’ love of nature and create a spacious blank canvas for them to start their collection of indoor plants, which would eventually become one continuous garden with the lush greenery outside.

Work Space On A Garden Hill

Being proponents of contextual designing, we fell in love with the site right from the start a 100sqm conserved historical shophouse perched on a green hill in downtown Singapore; narrow and windowless, but with a skylight in its heart. We pulled in the terrain and greenery of the site context, and created a garden hill indoors, with the terrain doubling up as seating bench, table, and underfloor storage.

Bringing Light

Having been living in a dark messy apartment, the family of 5 wanted a bright clean new home. We wanted to give this family an open and seamless family space bathed in natural light and filled with family interaction.

Slider
Close Menu