about

With the Creative Director Boo Junfeng, we wanted a stage that is visually porous and integrated with Marina Bay.

With the Creative Director Boo Junfeng, we wanted a stage that is visually porous and integrated with Marina Bay. Using urban design strategies, we designed it like a 3-tier plaza, with grand steps and ramps leading up to a set of swivel screens that evokes a stately colonnade and responds to the scale of the surrounding skyscrapers.

We then pulled in the colours of the water and buildings in Marina Bay, and used them in a pentagon pattern that radiates out from centre stage. Through this, we hope to bring the bay closer to the stage and the show closer to the city.

The scale of the stage is brought closer to the human scale by a pattern painted throughout the stage floor. The floor pattern is centred on the pentagon defined by the formation of the five stars of the State Flag in the first act of the show. A tessellated pattern radiates from this pentagon, anchoring the heart of the stage.

August 2018
Close Menu