about this project

The apartment is situated on the second floor of a condominium with a lush landscape design. The unique location allows a full view of the trees crown and the wide living space allows ample daylight to enter the unit.

The client is a graphic designer. Taking inspiration from her profession, the design approach was to create a simple and quiet space using purely physical lines in different materials. The long corridor that stretches all the way from the entrance to the balcony creates an opportunity to use a homogenous and textured material that captures the different degree of daylight that washes the wall throughout the day.

On top of that, triangular timber bead detail with the opposite sides in different finishes of the TV console and dining ledge, not only fulfils the simple lines approach, but subtly animates as one walks past the cabinetry detail. Vertical blinds, albeit unusual for residential units, go especially well with the overall design intention. Even the ceiling lights are custom made linear brass lights with special detail to go with the overall graphical concept of the apartment.

project gallery

FILED UNDER: Featured
Close Menu