about

They wanted a space that transforms on-demand to fulfill their varied roles and responsibilities, and their corresponding needs for work, family and play.

A couple and an infant in tow, with plans for another child in a few years, needed a cosy haven to unwind in after work.
They wanted a space with multi-functional flexibility that adapts to their multifaceted demands, a space that facilitates their being industrious business-people with their own online business, that conforms to their being a driven couple who want the best for their child, that complements their being busy urban professionals in need of relaxation and entertainment. They wanted a space that transforms on-demand to fulfill their varied roles and responsibilities, and their corresponding needs for work, family and play.
We wanted to create a bright, open, and spacious environment ripe for family interaction while ensuring enough flexibility for conversion into cosy, quiet spaces for work, and personal down-time. This meant having enough storage space to store stock for their online business while reducing clutter. This also meant being able to supervise their child while cooking in an open space, and keeping grease and fumes from the living area at the same time.
We’ve demolished all unnecessary walls to maximize the limited space we had in an HDB 4-room BTO. We’ve also concealed the household shelter with the shoe cabinet, which further aligns with the study room panel, creating a circulation space that directs people to the heart of the house: the multi-functional living space.
This living space achieves its flexibility through the use of operable partitions (3 folding panels), which can be neatly concealed when not in use. The partitions enable the transformation of the space into a private work area, a children’s play area, an entertainment area for family and friends, or a guest bedroom, fulfilling different needs, at different occasions, for different times of the day. The dining and kitchen island is located right next to this flexible living space to further facilitate interaction and connectivity. The study room is conveniently located near the front door, to ease unloading stocks for their online business. Concealed storage hides clutter while maximizing space.
Lastly, curves were used liberally to soften the entire space with a sprinkle of brass to add a light touch of luxury.

2019
Close Menu