about

We wanted to bring out the homeowners’ love of nature and create a spacious blank canvas for them to start their collection of indoor plants, which would eventually become one continuous garden with the lush greenery outside.

A newlywed couple, one of whom is a landscape architect, wanted an open and flexible apartment to enjoy the verdant views. The brief also asked for a guest room with its own access, to capitalise on the unique double entrance configuration of the flat.

We wanted to bring out the homeowners’ love of nature and create a spacious blank canvas for them to start their collection of indoor plants, which would eventually become one continuous garden with the lush greenery outside.

Reinstating the balcony as the main entrance was key to starting this garden. Upon entering the flat, the openness of the foyer connecting tree canopies outside and a future jungle of potted plants inside would establish the continuity of this garden. All unnecessary walls were demolished, the kitchen is kept open, and even the operable partitions for guest rooms are in glass; to connect the greenery outside and inside, through and beyond the flat. The palette of finishes is kept understated and within the natural palette of vegetation, to allow the plant collection to shine.

It was challenging to design for the collection of plants that we couldn’t yet see. To overcome that we kept ourselves focused on the verdant greenery outside.

An open plan does not mean compromising on rooms; part of the living room can be converted into a second bedroom using sliding doors. With the guest room, there can be a total of 3 bedrooms in the flat, allowing for future expansion of the family.

November 2017
Close Menu