about this project

The close proximity of the adjacent condominium is a big concern on privacy of the penthouse apartment.

Transforming the problem into a design concept, we decided to push the limits of what transformative screening means internally and externally.

The design strategy is to use “sliding” to create different degrees of transparency of the whole apartment. Views can be maximized or minimized depending on the different visual or daylight needs throughout the day. The idea of sliding is also applied in the storage cabinet to hide away the AV equipment when not required, especially more so in the case of a sliding TV wall at the master bedroom area. The TV can be slide away and allow full enjoyment of the balcony space in front of the bed in the master bedroom.

The designed screens provided the continuity with an open layout of the living, dining and bar counter area.

project gallery

FILED UNDER: Featured
Close Menu